«Українські ляльки мандрують світом»: в Ужгородському скансені триває виставка мотанок (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

«Українські ляльки мандрують світом» - прект, започаткований Ніною Хаген з Норвегії разом з Тетяною Золочевською з Німеччини. В обласному скансені Ужгорода відкрили виставку, де презентували мотанки в традиційних костюмах із 30 країн Європи, Північної Африки, а також Бразилії. Також в музеї представили ляльки в українському вбранні. Мета експозиції - об’єднати Європу, Україну та практично весь світ. Виставка налічує 82 авторські роботи у народних вбраннях

Презентовані ляльки виготовляли майже сорок українських майстринь. Їх на відкритті не було, втім поспілкуватися з майстринями  могли всі бажаючі через відеозв’язок. Безліч мистецтвознавців та майстринь по-особливому відносяться до такої творчості, адже виконати скурпульозні, мініатюрні речі, дотримуючись бездоганних пропорцій – це вищий рівень.

Виставка у обласному скансені Ужгорода триватиме до 31 січня, тож організатори радо запрошують її відвідати всіх бажаючих.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар