Центр позашкілля: що мотивує дітей і чому важлива додаткова творча і прикладна освіта (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Попри карантин та свята – учнів у гуртках міського центру позашкільної освіти в Іршаві не поменшало. Зокрема чимало їх на заняттях з англійської мови

Вправляються в англійській тут двічі на тиждень. Старша та менша групи загалом тридцять дітлахів, які прагнуть, каже керівниця гуртка вивчити мову, якою розмовляє світ. І якщо раніше переважно батьки примушували до цього – зараз ініціатива від малечі.

Триває навчальний процес і в гуртку живопису. Його керівниця – член спілки художників України Любов Микита. Вона присвятила справі навчання підростаючого покоління та пошуку юних талантів тридцять років.

Її вихованці учасники найрізноманітніших конкурсів та успішні митці. А все, каже починалось ось у цих стінах, де до кожного шукала особливий підхід.

Активно відвідують тут і краєзнавчий гурток на базі музею. Його керівник – відомий історик Андрій Світлинець, який заохочує гуртківців до критичного мислення та вивчення джерел. Він веде секцію Малої Академії Наук та з вихованцями працює над темою «місто в Чехословацький період». Ще один зірковий гурток – шахово-шашковий. Тут готують чемпіонів країни та навіть світу. Саме в цей час – керівник гуртка та його вихованці виборюють першість на змаганнях за межами області. 

Чи не найпопулярніший гурток, тут вокально-театральний та хореографічний. Простора зала для репетицій та активні керівники, які залучають дітлахів до різних міських заходів. Втім попри суттєві здобутки та здорову освітню атмосферу – все ж від покращення матеріально-технічного забезпечення тут би не відмовились. Фінансується МЦПО з бюджету громади. У планах відкриття нових гуртків та модернізація потужностей.

Тутешній центр позашкілля працює на результат – учні активні та мотивовані. Їх також залучають до усіх активностей у місті. Головне кредо – забрати дитину з вулиці, підтримати й стимулювати творчий потенціал. І з цим в Іршаві справляються.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар