Закарпатці традиційно на святвечір готують 12 пісних страв (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

6 січня - найбільш особливий вечір у році. В переддень Різдва закарпатські господині ставлять на стіл 12 пісних страв. Найбільш традиційні: вареники, голубці, галушки, риба, квасоля з капустою, гриби, буряк, різні соління. Більшість господинь готують також кутю - страву з зерен пшениці, родзинками, горіхами, маком та медом

Щоб приготувати кутю цьогоріч треба витратити близько 150 гривень: 15 за 200 грамів пшениці, 25 за родзинки, 35 гривень за 100 грамів горіхів, ще 25 гривень за мак і близько 50 гривень за маленьку баночку меду. Окрім куті закарпатські господині готуватимуть і інші страви.

Продавці кажуть, перед святами відвідувачів на базарі побільшало. Напередодні Різдва найбільший попит на соління, рибу, горішки та сухофрукти.

Пам'ятайте, що хліб, сіль та перець, а ще узвар чи компот також рахуються повноцінними стравами пісного столу. Та найголовніше, звісно, не кількість страв на столі, а чисті думки та хороші вчинки, що так доречні на Різдво.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар