В Україні розгорнувся скандал через проєкт анонімної вакцинації на Закарпатті (ВІДЕО)

Понад 1400 людей щепились у анонімному пункті вакцинації, який запрацював 17 листопада в обласному центрі Закарпаття. Про це повідомили на брифінгу, присвяченому анонімній вакцинації

Як виявилось, так звана анонімна вакцинація не така вже й анонімна. Всього дев’ять осіб не забажали ідентифікувати себе. Часто ж у цілодобовий пункт імунізації звертались люди з підробленими ковідними сертифікатами. На них медпрацівники не викликали правоохоронців.

Ініціатори ідеї анонімного щеплення  запевняють, таким соціальним проєктом намагаються допомогти імунізувати чим більшу кількість осіб, які за релігійних чи патріархальних переконань не можуть публічно вакцинуватись. І додають, у краї, як і в Україні загалом чимало вакцин, які закуповують за державний кошт – згодом  утилізують. Регіональний координатор вакцинальної кампанії на Закарпатті Вікторія Тимчик повідомила, що дійсно є вакцини у краї, які перебувають наразі на «карантині», й  у подальшому будуть утилізовані. Та мова йде тільки про одну.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що клініка, яка ініціювала анонімну вакцинацію від коронавірусу на Закарпатті, виключена з переліку медзакладів, які проводять щеплення від ковіду. Крім того, лікарні заборонять віддавати вакцини, куплені за державні кошти.

У свою чергу лікар-інфекціоніст, у клініці якого й проводиться анонімне щеплення,  також вже публічно відреагував на нещодавні новини з Києва. Віктор Петров наголосив, що клініка загалом зробила понад 25 тисяч щеплень – а це 10% всіх імунізацій від коронавірусу на Закарпатті.

Лікар додав, що люди, які були фіктивно щеплені, залишаються громадянами України і, попри помилку, мають право на щеплення від коронавірусу, незважаючи на те, що купили підроблені паперові документи. Медзаклад позиватиметься до суду, аби оскаржити рішення Віктора Ляшка.  А ліцензійна комісія МОЗ готуватиме перевірку цього медзакладу.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар