Різдвяний піст-2021: чи дотримуються закарпатці традицій та чим харчуються за 40 днів до Різдва (ВІДЕО)

Період на витривалість і очищення душі й тіла. 40-денний піст розпочався цьогоріч з 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він - найтриваліший у році, але не найсуворіший. Вірянам забороняється вживати м’ясо, яйця, сир, вершки та молочні продукти, однак дозволені риба та морепродукти в деякі дні. На Закарпатті люди з особливою повагою ставляться до різдвяної підготовки, але є і такі, хто не підтримує піст з певних причин

Священники кажуть, піст – це утримання не лише в їжі, але і в задоволенні.  Тут важливе духовне очищення, самодисципліна та наближення до Бога. Під час посту варто утриматися від інтимної близькості, сварок, лихослів'я, азартних ігор, а натомість пробачити образи і віддати борги та звертатися думками до Бога.

Але є певна категорія людей, для яких протипоказане дотримання посту. Діти до 7 років та вагітні жінки звільнені від такої необхідності. Також хворим зі шлунковими проблемами, діабетом, онкологічними та деякими іншими захворюваннями не варто дотримуватися обмежень по харчуванню. Головне – молитися і проповідувати мораль.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар