Правильний рецепт глінтвейну - не менш важлива річ, ніж правильний рецепт олів'є на Новий рік 2022. Все тому, що алкогольний або безалкогольний напій такого плану не тільки зігріває, але і піднімає настрій.

Глінтвейн для новорічної ночі

  • Вино (червоне, сухе) - 0,75 мл
  • Імбир (свіжий, нарізаний) - 1 ст. л.
  • Бодян - 1 шт.  (зірочка)
  • Апельсин - 0,5 шт.
  • Яблуко (маленьке) - 1 шт.
  • Кориця - 1 шт. (паличка або 1 ч. л. порошку кориці)
  • Цукор - 3 ст. л.

Нарізати апельсин та яблуко напівкружечками. Імбир почистити й нарізати пластинками (не дрібними), паличку кориці роздробити.

Після закінчення часу, вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати настоятися напою 30 хвилин. Після розлити глінтвейн по келихах і подавати до столу.

Кавовий глінтвейн по-французьки

  • Вино червоне сухе - 200 мл
  • Вода - 200 мл
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Цукор коричневий - 3 ст. л.
  • Апельсин - 0,5 шт.
  • Кава натуральна - 2 ч. л.
  • Бодян (зірочки) - 2 шт.
  • Гвоздика (зірочки) - 5 шт.
  • Мед

Для приготування краще використовувати натуральну каву. Заварити її в джезві або за допомогою кава-машини. Звісно, можна використовувати і розчинну каву, але смак і аромат буде дещо іншим.

Взяти паличку кориці, зірочки бодяну та гвоздики.

лайт, поради, рецепти, глінтвейн, Новий рік

У ківш або каструльку налити вино, додати цукор. Налити заварену каву, додати прянощі й нагріти до розчинення цукру.

Апельсин нарізати на кружечки. Додати його до напою, нагріти, але не кип'ятити, до 70-80℃. Візуально нагрівати, поки не зникне біла піна.

Накрити ківш кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин на вимкненій плиті.

Подавати напій гарячим у нагрітих келихах, стаканах - нагріти їх кілька хвилин протримавши під струменем гарячої води, а потім витерти сухим рушником.

Якщо недостатньо цукру, то можна додати мед. Під час подачі у келих покласти шматок апельсина.

Глінтвейн "Кароліна"

  • Червоне вино - 400 мл
  • Коньяк - 75 мл
  • Горілка - 50 мл
  • Цукор - 50г
  • Мускатний горіх (тертий) - на смак
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Кориця - 3 щіпки
  • Запашний перець - 2 горошини
  • Лимон (для прикрашання) - 1 шт.

Червоне вино вилити в емальований посуд. Засипати цукор, покласти спеції.

Гріти, помішуючи дерев'яною ложкою, не доводити до кипіння.

лайт, поради, рецепти, глінтвейн, Новий рік

Потім влити коньяк та горілку. Розігріти глінтвейн, не доводячи до кипіння.

Залити глінтвейн у термос, витримати щонайменше 1 годину. Потім можна вживати зігріваючий напій.

Безалкогольний глінтвейн

  • Сік виноградний - 1 л
  • Вода - 1 ст.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Запашний перець - 3-4 шт. (горошок)
  • Свіжий імбир - 0,5 ч. л.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Кардамон - 3 дрібки

Далі додати сік, нарізані фрукти та цедру лимона. Добре прогріти, зняти з вогню і дати постояти під кришкою приблизно 20 хвилин. Подавати напій, прикрасивши паличкою кориці й скибочками фруктів.