Ясіня та ще з десяток громад високогір’я Карпат об’єднались заради промоції Гуцульщини (ВІДЕО)

Нові обличчя, нові виклики, нові цілі – такою зараз фактично є селищна рада Ясіня, де за останній рік взялись за активну промоцію краю та підтримку туристичної галузі. Її визначили як пріоритетну, а новостворена громадська організація HUTSUL ETHNOS акумулюватиме усі зусилля, програми та фінанси задля стрімкішого просування ідей збереження та просування гуцульських сенсів

Закарпаття, Івано-Франківщина та Чернівеччина – громади цих областей об’єднались задля спільної роботи, щоб про Гуцульщину заговорили по-новому.

 Розвиток громад, підтримка традиційних господарників та ремісників, облаштування нових маршрутів та атракцій, а у підсумку створення єдиного шляху, який об’єднає громади-учасники під брендом HUTSUL ETHNOS.

Туризм може прогодувати громаду та дати поштовх до стрімкого розвитку, переконаний очільник Ясінянської громади. Саме він й запропонував об’єднати зусилля високогірних громад-сусідів. Пан Андрій каже, потрібен систематичний підхід та наполегливість, щоб досягти потрібного результату.

Наразі представники «HUTSUL ETHNOS» планують масштабну зустріч задля розробки чіткої стратегії розвитку. Кожна громада пропонуватиме по 5 перспективних проектів з яких обиратимуть найбільш вдалі пропозиції і спрямовувати на це всі сили, щоб реалізувати заплановане. До всього тут знайшли спільну мову й з Румунією, де також активно розвивають цей напрямок туризму.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар