Онкологічний проект: словацькі і закарпатські лікарі підбили підсумки співпраці (ВІДЕО)

Онкохворі діти не повинні відчувати нестачу уваги, їм потрібні найкращі умови для лікування. Протягом двох років закарпатські лікарі разом зі словацькими медиками працювали в рамках проекту транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. Усе заради  покращення якості життя дітей з онкозахворюваннями. Не зважаючи на технічні труднощі, відмінності у законодавстві двох країн, ситуацію з COVID-19 всі етапи проекту вдалося реалізувати

З 2019 року тривало навчання та обмін досвідом медпрацівників Закарпаття та Словаччини, які працюють з онкохворими. Також вперше в Закарпатській області створили реабілітаційний структурний підрозділ для онкохворих дітей в стадії ремісії. Підрозділ утворилии на базі санаторію «Малятко». Крім того, для 4-ох закладів закупили новітнє та вузькоспеціалізоване обладнання для лікування та реабілітації дітей з онкопатологією.

Спікери зазначили, така співпраця для обох країн була вкрай важливою. Адже багато дітей в цих регіонах страждають на онкозахворювання і за допомогою цього проектудуже великий відсоток маленьких пацієнтів вилікували.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар