Вшанування пам’яті: закарпатці відзначають День померлих без штучних квітів (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

1 листопада, для всіх закарпатських християн велике релігійне свято. Сьогодні відзначають День усіх святих, або ж як його називають по іншому – День померлих. Здавна існує ця традиція, аби всі рідні та близькі могли вшанувати пам’ять тих, хто відійшов у вічність. До цього закарпатці починають готуватися заздалегідь. Напередодні прибирають могили та купуютьритуальні товари

Але з появою штучних квітів на кладовищах накопичуються гори сміття, якийпрактично не вивозиться і не утилізується.Священнослужителі також підтверджують той факт, що уся ця штучна краса не має жодногосакрального чи релігійного значення, а завдає лишешкоду для живих людей та для довкілля.

Майже всі закарпатці дотримуються такої ж думки. Віряни наголошують  також, що пластикові вінки й квіти не мають нічого спільного з виявом християнської віри. А це традиція, що поширилася у радянські часи, і в Європі нічого подібного немає.

Попри те, закарпатці неабияк підтримують таке свято. Бо в цей день дійсноможна побути наодинці з своїми близькими, хоч їх вже і немає в живих, але вони з нами.

Екологи та представники релігійних громад всерівно закликають не нести на цвинтар штучні квіти. Адже ці товари до сих пір є затребувані. Незважаючи на їхню синтетичність, деякі люди помилково вважають, що саме такапоминальна атрибутика є більш доречною.

Мукачівці також доєдналися до вшанування усіх святих. У цей день, коли варто згадати рідних, життя яких обірвалося. Місцеві жителі прийшли до Центрального кладовища аби прикрасити могили лампадками, вінками та квітами, які цьогоріч мукачівці приносили на цвинтар, переважно живі, замість пластикових.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар