Зліт чистих сил: волонтери та громади трьох «тереблянських» сіл прибирали Вільшанське водосховище (ФОТО, ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Ірина із дітьми та чоловіком долучились до прибирання із самого ранку. Вони живуть нижче по течії, а тому знають, що таке, коли Теребля несе купи сміття, яке осідає на берегах забруднюючи русло. Дівчата спаковують вже 3-ий мішок, кажуть стільки бруду вже давно не бачили

Кількасот учасників «злету чистих сил» прибирали водосховище вздовж засміченого берега. Тут не тільки місцеві та активісти, сюди з’їхались і волонтери з-за меж області. Вони сформували навіть окремий загін – тиха заводь.

ПЕТ-пляшки, скло, взуття, побутова техніка та інший непотріб спаковували у мішки та відвозили вантажівками. Масштаби засмічення вражають, а все через труднощі налагодження централізованого збору та вивозу побутових відходів у селах вище по течії Тереблі, каже організаторка прибирання.

Участь у масштабному прибиранні взяли й громади навколишніх сіл, як от сотня жителів Колочави. Їх згуртувала спільна проблема.

Прибирали водосховище, або як тут звикли казати, Карпатське море і кількадесят буштинців. Саме там Теребля вливається у Тису і залишає на берегах чимало сміття, яке стікає під час паводків згори.

Мета акції не тільки звільнити від сміття водосховище, а й навчити учасників та загалом громади сортуванню. Аби ті усвідомили – під ногами цінний ресурс – вторинна сировина.  

Прибирали і працівники націпарку «Синевир». Зараз тут ведеться активна боротьба зі стихійними смітниками. Чи не щотижня виявляють та ліквідовують нові осередки засмічення.

І вже за доброю традицією, після плідної роботи влаштували спільний пікнік. На місці працювала польова кухня, де частували наїдками та смаколиками тих, хто долучився до масштабного прибирання Карпатського моря.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар