На Закарпатті у 28 працівників їдалень освіти виявили стафілококом

У 28 працівників харчоблоків закладів освіти Закарпаття виявили золотистий стафілокок. Це 5,6 % від загальної кількості протестованих, — повідомляє  Cуспільне з посиланням на  заступницю генерального директора Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяну Літовченко

За її словами, станом на 21 жовтня на Закарпатті 15 випадків виявили у дошкільних закладах, 12 — у закладах середньої освіти та один у інтернаті. Випадки стафілококу зареєстрували в Ужгороді, Мукачеві, Сваляві, Іршаві, Виноградові та Перечині.

Раптові перевірки представники центру контролю та профілактики хвороб провели у 179 навчальних закладах. Обстежили 102 заклади дошкільної освіти, 72 заклади загальної середньої освіти та 5 інтернатних закладів.

"Станом на 21 жовтня на Закарпатті перевірили 496 працівників харчоблоків: 260 працівників ДНЗ, 214 — закладів середньої освіти та 22 працівників інтернатів. Стафілокок виявили у 28 працівників харчоблоків. Результати ще 56 аналізів наразі очікують", — розповіла Тетяна Літовченко.

Ззначимо, що Золотистий стафілокок одна з бактерій, які відносять до антибіотикорезистентних. Тобто штами золотистого стафілокока стійкі до лікування антибіотиками. Золотистий стафілокок потрапив до переліку ВООЗ найбільш небезпечних для людини бактерії саме через антибіотикорезистентність.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар