Під час знімання фільму актор Алек Болдуїн застрелив українку та поранив режисера

Free ebooks Library zlibrary project

Американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу, повідомляє ВВС

Інцидент стався біля міста Санта-Фе (штат Нью-Мексико) 21 жовтня.

42-річну Гатчинс відправили в лікарню на вертольоті, проте вона померла. 48-річного Соузу доставлено в лікарню на машині швидкої допомоги, він перебуває в критичному стані.

Представник компанії, яка знімає фільм, повідомив виданню The Hollywood Reporter, що інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

“Як кажуть слідчі, схоже на те, що в сцені, яка в цей момент знімалася, мав використовуватися пістолет, – цитує Франс Пресс повідомлення поліції. – Детективи намагаються встановити, яким саме вражальним елементом був зроблений постріл”.

Представник шериф Санта-Фе повідомив, що Болдуїн дав свідчення поліцейським.

“Він зробив заяви й відповів на їхні запитання. Він прийшов добровільно і після надання свідчень залишив будівлю. Будь-які звинувачення в цій справі не висунуто, нікого не арештовано”, – сказав представник шерифа.

Загибла операторка – родом з України. Галина Гатчинс розповіла на своєму сайті, що вона народилась і виросла “в оточенні оленів і атомних підводних човнів”: у сім'ї військового, який служив на радянській військовій базі за Полярним колом. Закінчила Київський державний університет за спеціальністю “міжнародна журналістика”, а потім працювала над документальними фільмами у Великобританії.

У 2015 році отримала кінематографічну освіту в США і зробила успішну кар'єру операторки. У 2019-му її назвали однією з висхідних зірок американського кінематографа. Серед іншого вона знімала стрічку про супергероя “Макс Фіст” (Archenemy) і фільм жахів “Дарлін” (Darlin).

Алек Болдуїн грає в картині “Раст” знаменитого злочинця Гарланда Раста. За сюжетом його онука звинувачують у випадковому вбивстві й засуджують до повішення. Тоді Раст вирушає до Канзасу, щоб звільнити його з в'язниці. Дія вестерна відбувається в XIX столітті.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар