На Закарпатті прикордонники виявили майже 20 підроблених сертифікатів про вакцинацію

За останні дні чопські охоронці кордону виявили майже з десяток підроблених сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу


Все частіше у міжнародних пунктах попуску виявляють підроблені документи про вакцинацію проти коронавірусу. Тільки за останні 10 днів чопські прикордонники зафіксували 18 несправжніх документів. Їх усі пред’явили громадяни України.

Про такі порушення передають інформацію у поліцію, адже за підроблення передбачена кримінальна відповідальність. Про це Depo.Закарпаття повідомили у в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Останній такий випадок трапився 5 жовтня, на КПП "Тиса". Чоловік та жінка, що намагалися в’їхати до України і пред’явили сертифікат про вакцинацію, виданий у одному із медичних закладів Закарпаття. Проте прикордонники, за допомогою цифрового фільтру SafeВorder виявили, що це фальшивка. Обоє громадян не отримували щеплення у зазначеному закладі.

Фальшиві документи вилучили та викликали на місце події поліцію. Порушникам дозволили в’їхати до України тільки після того, як вони встановили на телефони додаток "Вдома".

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар