Будні винороба: як народжується сонячний напій Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

На кілька тижнів дім пана Федора перетворився на міні-завод з переробки винограду та виготовлення сонячного напою. Робота тут кипить майже щодня. Допомагають рідні та друзі – адже кожен день та навіть година на вагу золота

 Біле та червоне – виноград збирають тільки тоді, коли Федір переконається – ягоди спілі та мають необхідну кількість цукру. Після того, як виноград перемололи, його залишають на кілька днів, щоб розпочався процес ферментації.

 Спілий виноград віддає до 70 відсотків соку. Але його слід дуже добре вичавити. Тут потрібна фізична сила та терпіння. Федір каже, може пресувати й промисловим устаткуванням, але з традиційним пресом працювати приємніше.

 Згодом сік перекачують у резервуари, де він бродитиме. Для вдалого процесу необхідна стала температура та до двох місяців. Пан Федір називає це приміщення – яслами вина.

Тільки дотримуючись усіх технологічних стандартів можна бути певним – вино вдасться на славу.

Фінальний етап виробництва вина – фільтрація та перетягування в нові ємності для зберігання, де вино очікуватиме свого часу. Втім, щоб напій був тим, до якого звикли – винороб додає дубову стружку.

Тим часом на подвір’ї кипить робота, яка зупиняється тільки щоб скуштувати плоди минулорічної роботи.

Попереду ще багато роботи. Однак куштуючи вишукане вино – чоловіки знають, що працюють недаремно.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар