Недоліки реформи: доля останньої на Закарпатті школи-інтернату, яку довелося закрити (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Пан Іван один виховує п'ятьох дітей, з яких найменшій дівчинці 6 років. Дружина залишила малечу на чоловіка, та самотужки впоратись із ними йому не посильно, позаяк працює охоронцем. Пан Іван змушений покидати дітей на цілу добу, тож вони ночами вдома самі

І таких дітей, яких виховують мати чи батько наодинці, а також тих, хто із неблагополучних сімей у Нижньобистрівській гімназії на Хустщині навчалося близько півтори сотні. Це була остання школа-інтернат на Закарпатті, яку у вересні цього року довелося закрити.

У цій школі-інтернаті декілька корпусів, великий штат вчителів та комфортні і затишні умови для розвитку й виховання дітей. Однак нині тут зможуть навчатися тільки вихованці з Горінчівської територіальної громади, і не з цілодобовим утриманням, позаяк школа більше не належить до інтернатного типу. Ситуація склалася через зміни у законодавстві, відповідно до яких подібні заклади підлягають закриттю.

Реформа деінституціалізації триває і питання соцзахисту таких дітей завдяки їй не вирішиться, і ця проблема нині лягла на плечі голів територіальної громади.

Втілити такий проєкт вдасться лише наступного року, а сьогодні діти змушені повертатися до своїх домівок та відвідувати інші освітні заклади. 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар