Друга хвиля: У Китаї через новий спалах коронавірусу на карантині опинились 108 млн людей

Free ebooks Library zlibrary project

Місцеві спеціалісти вважають, що причина нового спалаху — люди, що приїхали з сусідніх країн,зокрема Росії, яка вже на другому місці у світі за кількістю інфікованих.

Приблизно 108 млн жителів провінції Цзілінь на північному сході Китаю опинилися в умовах карантину через появу нових інфікованих коронавірусом, повідомляє Forbes. Міста провінції припинили залізничне і автобусне сполучення, закрили школи, пише агентство. Провінція Цзілінь на сході межує з російським Приморським краєм.

Сполучення з містом Цзілінь було припинено ще 13 травня: там також заборонили збори людей і припинили роботу громадських закладів, у тому числі театрів, інтернет-кафе і лазень. Тоді захворювання було підтверджено у 21 жителя міста. Віце-мер Гай Дунпін назвав цей спалах дуже серйозним, наголосивши, що він несе ризик подальшого поширення.

У підсумку влада знову запровадила карантин. Місцевим жителям заборонили виходити з дому — це робити може лише один член родини раз на два дні й не більше 2 годин. У провінції Цзілінь скасували потяги та автобуси, закрили школи. Якщо людина хоче поїхати з міста, вона повинна зробити тест за 48 годин до відправлення і отримати негативний результат.

Джерела : Forbes, Bloomberg

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар