Столітня історія русинів: нову книгу «Підкарпатська русь» презентували в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)

Американо-канадський вчений русино-угорського походження Павло — Роберт Магочій вже більше 50 років досліджує історію русинів. Наприкінці 60-х чоловік захистив дисертацію з ціє теми в Прінстонському університеті. Пізніше історик  доповнив дослідження і видав монографію. Відбулося це в 78 році в Гарварді. Тоді книгу видали англійською мовою.  А вже на розквіті незалежної України, в 94 році книгу видали українською мовою.  В Ужгороді і презентували доповнене та перероблене видання


монографія розповідає про столітню історію Закарпаття середини 19 до середини 20 століття.  Про становлення національної свідомості. Наш край за цей ча зазнав чимало змін, перебував в складі Чехословаччини та АвстроУгорщини. І хоч зараз ми себе позиціонуємо виключно українцями, знати історію своїх предків мусимо, зазначає історик Володимир Фенич. Сам він  автор передмови нововиданої книги.

Видали книгу в Україні, у видавництві Валерія Падяка за фінансової підтримки доктора Роберта Ганича. Презентували книгу в Закарпатській обласній бібліотеці імені Федора Потушняка в присутності не тільки закарпатських істориків та дослідників, а й міжнародної наукової спільноти.

Придбати презентовану книгу можна в книгарнях краю. Окрім того представили її і бібліотекам обласній, та районним, аби якомога більше краян могли ознайомитися з дослідженнями життя русинів.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар