Більше 1700 школярів та ще 3000 студентів цьогоріч вперше сядуть за парти навчальних закладів (ФОТО, ВІДЕО)

Ще серед іграшок, але серйозно налаштована на новий, досі невідомий етап в житті. Шестирічна Даніелла збирає рюкзак до школи. Все необхідне їй придбали давно, та вона терпляче чекала початку навчального року. Дівчинка дуже хоче до школи, каже що букви та цифри вже вивчила. Читає по складах, та найбільше любить розв’язувати задачі. Як і будь-яку дівчинку хвилює її і дрескод навчальних закладів


А забезпечення дитини всім необхідним лягає на плечі батьків. Зібрати першачка до школи — задоволення не з дешевих, каже мама Даніелли, Юлія. Найважливіший атрибут школяра — рюкзак має бути не тільки гарним, а й безпечним, оскільки опорно-руховий апарат дитини ще не до кінця сформований, то для безпеки краще обирати сумку з ортопедичною спинкою. Вартість рюкзаків від 500 гривень.

Цьогоріч за шкільні парти в Ужгороді вперше сіли більше 1700 учнів. Проводити лінійку чи починати навчання одразу з першого уроку — вирішували в кожному закладі індивідуально. Оскільки Закарпаття перебуває в зеленій зоні, то навчання відбуватиметься в звичній формі, офлайн. Кількість вакцинованих працівників освіти наближається до передбачених 80, запевняє начальниця управління освіти Ужгородської міськради Наталія Мухомедьянова.

Поповнилися першачками сьогодні не тільки школи, а й вищі навчальні заклади. Близько 3000 тисяч нових студентів вступили цьогоріч до Ужгородського національного університету. Є тут і закарпатці і випускники шкіл інших областей.  Також чимало  іноземних студентів.  Для вступу до вишу кожен абітурієнт повинен мати сертифікат ЗНО.

навчання, перший клас, школа, Ужгород

Для деяких студентів вступна кампанія продовжується і після першого вересня, адже є умови та причини передбачені законодавством, які дозволяють абітурієнтам подавати заяви пізніше. А от для абсолютно всіх учнів шкіл навчальний процес вже розпочався.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар