Асоціація міст України звертається до Зеленського щодо зменшення тиску на місцеве самоврядування

Free ebooks Library zlibrary project

АМУ пропонує надати органам місцевого самоврядування право, у визначених законом та Урядом межах, пом'якшувати умови карантину для громадян та суб'єктів господарювання. 

На думку Правління, саме органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах  і повинні мати змогу на місцях приймати рішення в залежності від конкретної ситуації в громаді.

Також у Зверненні зазначається, що основне завдання центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування - спільна робота із створення умов для процвітання громад і, як наслідок, держави.  Але у 2020 році суттєво зросла кількість порушених кримінальних справ проти представників місцевого самоврядування, обґрунтованість яких викликає величезні питання.

В умовах економічної кризи та пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, коли місцеве самоврядування забезпечує життєдіяльність міст, селищ та сіл, тиск правоохоронних органів і прокуратури несе пряму загрозу безпеці та життю громадян України, оскільки фактично паралізує роботу муніципалітетів з надання відповідних послуг.

АМУ висловила переконання, що у нинішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено з метою убезпечення громадян України від поширення коронавірусної хвороби та зниження впливу наслідків економічної кризи на добробут кожного українця.

Довідково: Асоціація міст України (АМУ) — всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, що представляє позицію та захищає інтереси місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади на всіх рівнях. Створена 1992 року за ініціативи міських голів. Член Ради європейських муніципалітетів та регіонів. Учасник впровадження децентралізаційної реформи в Україні.
Станом на червень 2019 року до складу АМУ входить 878 територіальних громад, серед яких — 486 об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Регіональні відділення діють у всіх областях України.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар