Витончений смак і пікантність: як готувати огірки на зиму з гірчицею і часником

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Є простий рецепт, як зробити смачний салат із огірків зі сухою гірчицею на зиму зі стерилізацією і без стерилізації – їм ми сьогодні і поділимося


Салат з огірків із гірчицею на зиму – прекрасна закуска. Смак у неї гостренький і пікантний, робиться вона досить легко, а результатом зусиль стають ну дуже смачні огірки на зиму. Причому цей рецепт огірочків на зиму передбачає як варіант зі стерилізацією, так і без стерилізації.

Хрусткі огірки з гірчицею на зиму зі стерилізацією

Рецепт розрахований на:

  • огірки - 2 кіло;
  • гірчиця суха - 2 столові ложки;
  • часник - пара головок;
  • натерта морква - 250 грам;
  • цукор – 125 грам;
  • масло – 125 мілілітрів рослинного;
  • дев'ятивідсотковий оцет - 125 мілілітрів;
  • сіль - пара столових ложок;
  • чорний мелений перець - 1 ложка столова.

Як готувати:

  1. Всі овочі помити і подрібнити (нарізати або натерти, у випадку з часником – можна через прес пропустити) і перемішати. Додати до них спеції і масло. Знову гарненько перемішати.
  2. Суміш, що вийшла в результаті, залишити настоятися і дати сік – на три години.
  3. Перекласти заготовку на зиму в чисті банки і залити соком, який пустили овочі. Стерилізувати близько двадцяти хвилин.
  4. Банки закутати в ковдру або іншу щільну тканину і дати їм повністю охолонути. Після цього можна відправляти салат із огірків з сухою гірчицею на зберігання на зиму.

Огірки з гірчицею на зиму без стерилізації

Рецепт розрахований на:

  • кілограм огірків;
  • одну стол. ложку гірчиці (сухої);
  • дві-три головки часнику;
  • одну стол. ложку солі;
  • половину столової ложки цукру;
  • 400 грам цибулі ріпчастої;
  • 20 грам петрушки;
  • 100 мілілітрів рослинного масла;
  • 40 мілілітрів дев'ятивідсоткового оцту;
  • половину чайної ложки меленого чорного перцю.

Як готувати:

  1. Всі овочі помити і подрібнити (зокрема, огірки – кружечками, цибулю – півкільцями). Додати до огірків і цибулі суху гірчицю, зелень і спеції (крім масла і часнику). Все змішати і дати овочам пустити сік.
  2. Через півгодини додати масло і відправити тушкуватися на середньої сили вогні. Тушкувати теж потрібно півгодини.
  3. Потім додати подрібнений часник та оцет. Все перемішати і розкласти салат з огірків з гірчицею по стерилізованих баночках, закрутити кришками, укутати та дати охолонути. Зберігати в темному місці.

Подавати на стіл найкраще в охолодженому вигляді.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар