З вірою у серці та молитвою.: сотні християн пройшли хресною ходою з Афонською іконою в Ужгороді (ФОТО; ВІДЕО)

Це вже третій Образ Пресвятої діви, написаний монахами на Афоні і привезений в Хресто-Воздвиженський кафедральний собор в обласному центрі Закарпаття. Освятив ікону митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор у співслужінні  соборних священнослужителів.


Кілька сотень людей взяли участь в ході на честь освячення нової Афонської ікони в Ужгороді. Маршрут був трохи менше кілометра, але цього більш ніж достатньо, аби засвідчити свою любов до Бога. Умиротворення, спокій та віра у краще майбутнє — так свої емоції під час хресної ходи описують віряни. Дехто навіть не стримує сліз.

Ужгород, християни, хода, Афонська ікона, молитви, віра в серці

Ікону Божої Матері “Путиводительниці”  Афонські ченці писали спеціально до Преображення Господнього. Цей тип ікон один з найдавніших зображень Діви Марії з Ісусом на руках, який правою рукою благословляє, а лівою тримає згороток. В Ужгородському Хресто-Воздвиженському соборі вже є  образи Богородиці написані на Святій  горі.

Після Хресного ходу Митрополит Мукачівський та Ужгородський Феодор у співслужінні соборних священнослужителів освятив та благословив ікону.

Ужгород, християни, хода, Афонська ікона, молитви, віра в серці

Попросити заступництва та помолитися до Афонської ікони Божої Матері можна щодня, в Кафедральному соборі, адже двері храму завжди відчинені для прихожан.

Ужгород, християни, хода, Афонська ікона, молитви, віра в серці

Детальніше про це дивіться у нашому сюжеті:

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар