Погана ситуація на Тернопільщині та зростання штаму “Дельта”: спалах вірусу цілком можливий через декілька тижнів

У Київській школі економіки заявили: в переважній частині областей зростає рівень госпіталізацій, що свідчить про можливий спалах COVID-19 упродовж наступних двох тижнів


На Закарпатті, до речі, з 1-го серпня три дні поспіль показник динаміки госпіталізацій теж перевищував норми зеленої зони. Він становив 87,5%, 103,2%, 93,5%. Але найгірша ситуація в цьому плані на Тернопільщині.

Найбільше нині в усьому світі остерігаються штаму «Дельта». На 5 серпня в Україні лише офіційно підтверджено 143 його випадки, а досвід інших країн свідчить, що якщо він уже десь завівся, то дуже швидко стає домінуючим.

«Дельта» має специфічні симптоми, які відрізняють її від інших штамів. Найпоширенішими є лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, повідомляє пресслужба МОЗ у фейсбуці. Кашель та втрата нюху або смаку трапляються рідше. При цьому спостерігалися й серйозніші прояви: порушення слуху; проблеми зі шлунково-кишковим трактом; утворення згустків крові, що призводять до відмирання тканин та гангрени.

За дослідженнями китайських учених, концентрація вірусу в крові заражених «Дельтою» в 1000 разів вища, ніж було в інфікованих диким штамом. Тобто у хворого значно більша ймовірність виділяти вірус у зовнішнє середовище та, відповідно, поширювати його. Також у МОЗ заявляють, що ризик розвитку тяжкого перебігу недуги набагато серйозніший у тих, хто не вакцинований.

У нашій області й Україні загалом відсоток щеплених від ковіду поки вкрай низький. Вакцини наразі є, тож не затягуйте! - наголошує Міністерство охорони здоров'я.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар