Ільницька гімназія №2 – на межі ліквідації (ФОТО; ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Ільницька гімназія №2 Іршавської міської ради, де в окремому класі  навчалися діти зособливими освітніми потребами, опинилася на межі закриття. Педагогічних працівників, які опікувалися дітьми, міська рада звільнила зі штату, а от поновити їх на роботу в Білківській ОТГ після об’єднання громад немає фінансової можливості. 


Оксана Дарчанич, мама дитини з особливими освітніми потребами. Каже для її доньки дуже важливий індивідуальний підхід до навчання, а його надавали в спеціальному класі Ільницької гімназії номер 2. Тут діти перебували цілодобово, навчалися, жили та вчилися комунікувати. Тепер же мати з донькою з острахом чекають на перше вересня, адже навчання у них вже почнеться зовсім в іншому навчальному закладі - Імстичівській  загальноосвітній школі.

Ільниця, гімназія, інтернат, ліквідація

І таких історій тут немало. У дітей цього спеціального класу через різні медичні діагнози, можуть виникнути труднощі у спілкуванні в нових школах, переконані рідні учнів.

Відвідувати спеціальний клас Ільницької гімназії  діти більше не можуть, адже в рамках  адімреформи та об’єднання громад  заклад  передали на баланс Білківської ОТГ. Без роботи залишились усі 47 працівників

Ільниця, гімназія, інтернат, ліквідація

Та у  Білківській сільській раді зазначають, після реформування Іршавська міська рада на баланс їм передала тільки будівлю спеціального класу. Відповідно при збереженні освітньої установи фінансувати її мають громади, діти з яких відвідують заклад. Та і тут усе не так просто.

Та інші ОТГ співфінансувати освітній заклад відмовились. Тому діти з цих громад будуть навчатися в інклюзивних класах місцевих шкіл.  Люди кажуть, готові  розглянути будь - які  варіанти збереження  закладу.

Ільниця, гімназія, інтернат, ліквідація

Усі варіанти збереження освітньої установи, які розглядають наразі, потребують чималого фінансування.

Сьогодні в Білківській ОТГ є 7 вакантних робочих місць для  вчителів та інших вузькокваліфікованих спеціалістів.  А от де мають заробляти гроші інші  40 скорочених  працівників освітнього закладу вони навіть не уявляють.

Детальніше дивіться у нашому сюжеті:

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар