Брауні – традиційна страва американської кухні. Шоколадний десерт випікають у вигляді тістечка, пирога.

Для приготування тіста використовують кака-порошок, пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло. Цукор можна не додавати або замінити на стевію.

Існує багато версій походження десерту. Найпоширеніша версія – вперше брауні приготувала кухарка Берта Палмер, яка працювала у чиказькому готелі Palmer House до Всесвітньої виставки 1893 року. Оригінальний рецепт досі є в меню цього готелю.

Існує декілька десятків рецептів брауні. Тісто усередині має бути вологе та м'яке. Іноді додають різні види начинок – вишні, шоколад, зверху прикрашають глазур'ю, збитими вершками, горіхами.

Рецепт шоколадного брауні

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 2 – 3
  • Калорійність на 100 грамів: 477 ккал

Інгредієнти:
– 50 грамів кокосових вершків;
– 100 грамів полуниці;
– 40 грамів борошна;
– 40 грамів рисового борошна;
– 5 грамів розпушувача;
– 1 яйце;
– плитка шоколаду (80% какао);
– підсолоджувач стевія (на ваш смак);
– дрібка солі.

шоколад, брауні, рецепт, дієта, десерт

  • Полуницю помийте, почистіть, кілька – залиште для декору, іншу – подрібніть у блендері до стану пюре.
  • У каструлі на водяній бані розтопіть шоколад.
  • У мисці змішайте яйце з кокосовими вершками.
  • Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  • Борошно з'єднайте з розпушувачем, додайте кокосові вершки з яйцем, полуничне пюре, підсолоджувач, шоколад, перемішайте до однорідної консистенції.
  • Тісто вилийте у форму.
  • Розігрійте духовку до температури 200 градусів, відправте випікатись протягом 30 хвилин.
  • Дістаньте готовий брауні, викладіть на тарілку. Задекоруйте скибочками полуниці, розріжте на порції. Смачного!