Із 360 днів у році щонайменше 320 з них цей винороб проводить на виноградній горі. Іван Урста з Берегова відомий профі з виготовлення якісного і смачного вина. Каже пити слід те, що подобається - незалежно від моди, інакше буде не на користь.
Пан Іван більше 30 років займається вирощуванням винограду. Любов до цієї культури привив йому дідусь, навіть вивчав дисциплінувиноградарство в берегівській середній школі №1,де змалечку вчили правильному догляду. Тоді,ще за часів СРСР, тисячі гектарів були засаджені виноградом. Але в 70 роках все безжалісно знищили. Від тоді знайти в нашому краї справжнього вина - складає труднощів.
Близько десяти гектарів виноградників обробляє сім'я Урсти, яка добре тямить у цій справі. Головний секрет смачного вина, каже чоловік, любов до відповідального заняття. Із 360 днів у році на горі проводить щонайменше 320.
Хоча і справжніх виноробів на Закарпатті можна порахувати на пальцях, каже Пан Іван, попит на справжнє вино з початку пандемії значно зменшився. Яке ж воно справжнє? це саме живе вино, не фільтроване, не консервоване і не пастеризоване. У його домашньому підвалі у Великих Берегах на Берегівщині чимало виноробних тонкощів і цікавинок.
Щоб знайти своє вино,яке буде вам до вподоби, винороб радить слухатися своїх рецепторів. Головне відчути тонкощі і аромати виноградинки. Пийте те, що подобається - незалежно від моди, інакше буде не на користь. Для дегустації пан Іван подає 9 сортів.
Cправжнє вино - корисне для здоров'я і містить чимало вітамінів і мінералів. Головне - споживати його в міру!
Детальніше у сюжеті: