Смаколику, який має свою історію, присвятили цілий фестиваль. Доволі популярна випічка в закарпатському регіоні як не дивно має французьке походження, запевняють туризмознавці. Вони і анонсували цікавий захід, який 11 липня відбудеться у Чинадіївському замку Сент-Міклош на Мукачівщині
Фестиваль кіфликів – незвичайний гастрономічний захід. Тут представлять так зване «постпандемічне» обличчя замку Сент-Міклош.
Кондитерка Любов Керецман вже п’ять років вивчає автентичну випічку та збирає різні рецептури з районів Закарпаття. Після послаблення карантинних обмежень та з відродженням гастрономічних фестивалів – кондитерка почала презентувати закарпатську випічку на заходах. Найбільше відгуків – отримали саме кіфлики.
Саме через це, зауважила Любов Керецман, виготовляли, переважно кіфлики з горіховою начинкою. У решті ж районів – попитом користувався закарпатський «леквар» зі сливи-угорки. А от термін придатності цієї випічки – 3 тижні.
Свято кіфликів планують зробити щорічною практикою у Чинадієвському замку «Сент-Міклош».