Бьордвотчинг – яку загрозу для птахів несе захоплююче хоббі (ВІДЕО)

Цікаве і захоплююче дозвілля для людей, втім руйнівне і залякуюче для крилатих. Популярний за кордоном вид активного відпочинку бьордвотчинг набирає обертів в Україні і зокрема на Закарпатті


Утім, пан Юрій каже, якщо захоплення спостереженнями за птахами приносить задоволення людині, то її ж присутність турбує птахів. Реакція рукокрилих на діяльність людей різна - одні з них стають рідкісними та зникають, інші навпаки - масово розмножуються. Все через ступінь чутливості, пов'язаний із місцем розташування гнізда і поведінкою, за яким різняться всі види крилатих.

ж у природних умовах поява людей лякає птахів. Крилаті зазвичай ведуть себе обережно по відношенню до людини. Особливо вразливі вони в період гніздування. Деякі дуже лякливі і якщо їх зігнати з гнізда можуть його залишити. Фактор турбування порушує періодичність годування пташенят, режим обігріву, дорослі рідше з’являються біля гнізда.

Близько 233 видів птахів налічують на Закарпатті, втім так званих місцевих тут не зустріти. Серед характерних для Закарпатської рівнини виділяють сову сипуху.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар