Через відсутність фінансування у Березниках не функціонує туберкульозний санаторій (ФОТО; ВІДЕО)

Заклад ніби є, але він не функціонує. Восени  2020 року в  туберкульозному санаторії «Човен»  в Березниках прийняли останніх маленьких пацієнтів.  Щороку влітку там оздоровлювалися та відпочивали близько тисячі дітей з малозабезпечених та багатодітних родин , яких обслуговували 200 чоловік персоналу.  Сьогодні там ні відпочиваючих, ні робочих.


Так виглядав обласний дитячий туберкульозний санаторій «Човен», коли в ньому відпочивали та оздоровлювалися діти. Востаннє в закладі села Березники, який спеціалізується на профілактиці та лікуванні легеневих захворювань маленьких пацієнтів приймали восени 2020 року.  А вже з першого квітня Човен припинив функціонувати через відсутність фінансування. Як каже директор санаторію медична реформа внесла свої корективи в їх роботу.

туберкульозний санаторій, Березники, функціонування, фінансування

До реформи, на базі закладу функціонували лікувальні кабінети: фізіотерапевтичний, лікувальної фізкультури, маніпуляційна , стоматологічний кабінет.  Як розповідає головна медсестра санаторію Вікторія Сакаль дітям надавали різні оздоровчі послуги.

Зважаючи на спеціалізацію закладу, більша частина процедур розрахована на лікування саме  легеневих захворювань. Особливість цього комплексу в тому, що оздоровлюватись діти могли не відриваючись від навчання, адже на базі санаторію функціонував шкільний та дошкільний навчальні заклади. Розгулятись тут також було де, адже територія на якій розташований Човен займає площу 20 гектарів. Дітей обслуговували близько двохсот чоловік.

туберкульозний санаторій, Березники, функціонування, фінансування

Голова Закарпатської обласної ради каже, проблем через які наразі заклад не функціонує декілька, серед них  і не конкурентноспроможність серед оздоровчих установ такого типу.  Як зазначив Олексій Петров вже у липні питання фінансування закладу будуть вирішувати в обласній раді.

туберкульозний санаторій, Березники, функціонування, фінансування

Також директор зазначив, що заклад такого профілю необхідний сьогодні, як ніколи, адже після затяжної пандемії оздоровлення дітей з малозабезпечених, багатодітних родин та й не тільки,  має стати пріоритетом для теперішньої влади.

Детальніше у сюжеті:

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар