Хрусткі малосольні огірки: рецепт приготування

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Малосольні огірки - одна з найпопулярніших літніх закусок, яка чудово доповнює будь-яку страву і прикрашає застілля


Приготовлені за цим рецептом малосольні огірки виходять неймовірно ароматними, апетитними і хрусткими, з легкою гостринкою.

Інгредієнти: 

  • 2-2,5 кг огірків
  • 1 стручок червоного гострого перцю
  • 1 головка часнику
  • 3-5 парасольок кропу
  • 8-10 листків смородини
  • 8-10 листків вишні
  • 3-5 листків хрону
  • 1 корінь хрону
  • вода
  • сіль

Приготування

Огірки вимити і замочити на 2-3 години в холодній воді.

Все листя промити, часник і корінь хрону очистити і нарізати невеликими шматочками, гострий перець нарізати кільцями.

Сіль розчинити в холодній питній воді з розрахунку 2 столові ложки без гірки солі на 1 л води.

На дно емальованої або скляній ємності викласти шар листя і пару парасольок кропу, потім щільно укласти половину норми огірків, пересипаючи їх коренем хріну, часником і гострим перцем, наверх знову листя, потім залишилися огірки з коренем хріну, часником і гострим перцем. Верхній шар - листя і парасольки кропу.

Підготовлені огірки залити розсолом так, щоб він їх повністю покрив, укласти зверху плоску тарілку догори дном, поставити на неї гніт, наприклад, літрову банку з водою і залишити при кімнатній температурі. Якщо в приміщенні жарко, огірки будуть готові вже на другу добу.

На замітку

Огірки вибирайте свіжі, середньої величини і правильної форми. 

Якщо хочете, щоб огірки засолені швидше, перед послом відріжте у них кінчики.

Приготовлені таким чином огірки можна законсервувати на зиму. Для цього слід їх перемити, укласти в банки, перекладаючи листям і спеціями, закип'ятити розсіл, в якому вони перебували, залити їм огірки і закатати.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар