“Кращі крафтові напої Закарпаття”: на Перечинщині презентували унікальне видання

У Перечині, що за 20 кілометрів від Ужгорода, розквітла плантація лаванди. Понад 320 тисяч кущів лаванди різних сортів розташувалися на більш, ніж на 10 гектарах фермерського господарства «Лавандова гора»


Про це пише Ужгородський прес-клуб

Ще 2,5 гектара займають насадження дамаської троянди. У планах – плантація жасмину, перші кущі якого з’явилися вже цього року.

Тут росте кілька різних сортів лаванди. Перші кущі були привезені з Болгарії та дуже добре прижилися на Закарпатті. Починали справу з кількох гектарів, зараз – це величезна територія у понад 10,5 гектарів, вкритих ніжним фіолетовим цвітом.

Це – найбільша плантація лаванди в Україні.

Пік цвітіння очікується через тиждень-півтора. Минулого року відвідувачів на лавандовій горі рахували за автівками, побували близько 2 тисяч людей з різних міст України. Цього року їх буде не менше 5 тисяч, кажуть на господарстві.

На Лавандовій горі відбулася і презентація видання «Кращі крафтові напої Закарпаття» із серії видань Закарпатської туристичної організації , присвячених 30-річчю Незалежності України. Як розповів голова Закарпатської туристичної ради Федір Шандор, до книжки увійшли різноманітні напої, які виробляються в області. Це і мінеральні води, і соки, і вина, інші алкогольні напої. Зокрема, і «Лавандівка», яку виготовляє господарство «Лавандова гора».

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар