Не вдалося здолати “зелений коридор”: на Закарпатті затримали іноземця з двома валізами брендової косметики

Підприємливий іноземець, прямуючи з Угорщини в Україну в приватних справах, намагався завезти з комерційною метою чималу партію дороговартісної косметики - в обхід декларування та оподаткування


Для перетину кордону громадянин Угорщини обрав митний пост «Лужанка» Закарпатської митниці Держмитслужби, заїхавши вчора (07.06) пізно ввечері на автомобілі марки «CITROEN».

Під час проходження митно-прикордонного контролю у «зеленому коридорі» усно запевняв митників про відсутність в нього будь-якого товару, що підлягає декларуванню, або обмежений для переміщення через митний кордон України.

Втім, у ході перевірки багажного відсіку іномарки інспектори виявили у двох дорожніх валізах косметичні вироби іноземного виробництва у кількості 188 шт. Серед товару: тонізуючий лосьйон торгової марки «Valmont» виробництва Швейцарія (105 шт по 125 мл і 20 шт по 30 мл); зволожуюча маска «Valmont» швейцарського виробництва (30 шт по 50 мл) та подарунковий набір марки «By Tetesept» виробництва Німеччина (загальний об’єм по 150 мл – 33 шт).

Закарпаття, кордон, прикордонники, Чопський загін, затримання, брендова косметика, відповідальність

До прикладу, в інтернет мережі ціна однієї зволожуючої маски цієї торгової марки становить 567 дол (тож 30 шт коштує 17 тис дол), одного лосьйону – 140 дол (відповідно 105 шт коштує 14700 дол).

Закарпаття, кордон, прикордонники, Чопський загін, затримання, брендова косметика, відповідальність

Зрозуміло, що загальна вартість незадекларованої косметики значно перевищує дозволену вітчизняним законодавством суму 500 євро і до 50 кг для ввезення товару без декларування та оподаткування на одну особу.

Тож, відносно угорця складено протокол про порушення правил за статтею 471 Митного кодексу України, яка передбачає накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, - також конфіскацію цих товарів.

Наразі косметичні вироби вилучено, а їх остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт.

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар