На ринках нарешті з'явилася весняна зелень, вирощена не в парниках і теплицях, а на природному ґрунті
Весна — найсприятливіший час для збагачення організму вітамінами. Вживайте більше перших овочів і зелені, і бажано в свіжому вигляді. Піддані тепловій обробці вони втрачають цілу низку своїх цілющих властивостей.
Чим же корисна весняна зелень? Зміцнюючи судини і серце, вона нормалізує тиск і рівень холестерину в крові, благотворно впливає на роботу кишечника і стан нервової системи, покращує стан шкіри, волосся і нігтів.
Користь ґрунтової зелені переоцінити неможливо, але, крім усього іншого, вона відрізняється особливим смаком, оцінити який ви зможете повною мірою, приготувавши вітамінний салат з весняної зелені.
Інгредієнти:
0,5 пучка шпинату
0,5 пучка руколи
2-3 стебла зеленої цибулі
8-10 помідорів чері
2 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. насіння льону
сіль
Приготування:
Шпинат, руколу і зелену цибулю вимити й обсушити.
Шпинат і руколу нарізати досить великими шматками, а зелену цибулю подрібнити.
Помідори чері вимити і розрізати навпіл або на 4 частини залежно від їхньої величини.
Підготовлені продукти з'єднати, посолити, заправити оливковою олією і лимонним соком і акуратно перемішати двома салатовими виделками.
Під час подавання притрусити насінням льону.
На замітку
Готувати і заправляти вітамінний салат з весняної зелені слід безпосередньо перед подаванням, інакше зелень пустить сік і прив'яне.
Насіння льону можна замінити кунжутом або додати кедрові горішки.
Щоб збагатити смак салату, використовуйте ароматизовану сіль — адигейську, сванську, лимонну, болгарську строкату і т. д.