“Джипінг» на Закарпатті: фракція «ОП-ЗЖ» в облраді ініціювала розгляд цього питання

Депутат Закарпатської обласної ради від «ОП-ЗЖ» Іван Чубирко ініціював розгляд питання щодо так званого «джипінгу» – розважальних вояжів туристів на квадромотоциклах і автовсюдиходах, мода на який серед заможних земляків усе більше зростає


Розважаючись на квадроциклах та позашляховиках в межах унікальних природних об’єктів, їхні власники завдають непоправної шкоди довкіллю. Колесами нищать рідкісні рослини, руйнують гнізда та мурашники. Своїм гуркотом лякають диких тварин. А подекуди навіть травмують й убивають їхній молодняк.
Закарпаття, Чубирко, ОП-ЗЖ, джипінг, ліси, ініціювання

Питання стосовно пересування такого транспорту Карпатськими полонинами й лісами (у межах Закарпаття) розгляне президія Закарпатської обласної ради. Опісля розгляду питання винесуть на сесійне засідання

Зазначимо, що на щорічному заході «Карпатський кордон», під час якого квадроциклісти на кілька днів з’їжджаються на Закарпатські полонини, цьогоріч зібралося близько 1000 любителів екстриму.

Закарпаття, Чубирко, ОП-ЗЖ, джипінг, ліси, ініціювання

У коментарі «Першому» Іван Чубирко наголосив, що екосистема Карпатських гір – унікальна. Природні умови в межах Закарпаття є колискою для сотень видів рідкісних тварин та рослин. Тим часом фракція партії в облраді завжди відстоюватиме збереження унікальної природної спадщини.
Варто відзначити, що керівник фракції «ОП-ЗЖ» в облраді відстоював і збереження Боржавської полонини, яку планувалося забудувати вітряками.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар