Лютянський старинець на Ужгородщині: особливий догляд за літніми людьми (ФОТО, ВІДЕО)

Це будинок пристарілих у селі Люта Ужгородського району. Зараз його називають Лютянський старинець.  Тут перебувають дев’ятнадцять людей. Цілодобово ними опікуються працівники, які для них і няньки і друзі і психологи


Щодня рутинну роботу виконують медсестри, прибиральниці, повари та соцробітники. Адже чимало людей, які тут проживають – прикуті до ліжка. І їм потрібний особливий догляд.

Найстаршій жительці будинку для  літніх 96. У Лютянському старинці пані Єва мешкає вже 17 років. жінка сама  пересувається й охоче спілкується.

Та потрапити сюди можуть не всі. Тих, хто має родину чи близьких  не приймають. У багатьох вони є лише на папері. Тому на допомогу таким людям декілька разів на тиждень приходять соцробітники.

Подібних закладів в області небагато. Та і громади недуже хочуть брати неприбуткові установи на баланс. Тому не факт, що таких терцентрів із роками на Закарпатті побільшає. А поки для покинутих стареньких будинки пристарілих – майже єдиний варіант і можливість дожити старість.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар