В Ужгороді віддали шану організаторам охорони здоров’я Закарпаття

Вшанувати пам’ять відомих організаторів охорони здоров’я Закарпаття. В Ужгороді відкрили першу і єдину в Україні меморіальну дошку ученим-лікарям, проф. Миколі Бакшеєву, проф. Михайлу Ганичу та доценту Юрію Бобику, які у свій час почали розбудову української медицини на Закарпатті.  На зустрічі зібралися рідні та близькі покійних учених-лікарів. А духовенство освятило та пропам’ятну плиту


Три  науковці, три медики, три організатори рододопомоги  на Закарпатті. У стінах обласної медичної бібліотеки вшанували пам’ять учених - лікарів, професорів Миколи Бакшеєва та Михайла Ганича і доцента Юрія Бобика. У 2021 році кожен з них відзначав би ювілей: 110, 90 та 95 років від дня народження.

ЗАкарпаття, меморіал, охорона здоров'я, пологовий будинок

Віддати шану організаторам охорони здоров’я  краю зібралися рідні та близькі покійних учених-лікарів. Серед них і онук відомого акушера-гінеколога Миколи Бакшеєва, який у свій час став основоположником  акушерства на Закарпатті.

ЗАкарпаття, меморіал, охорона здоров'я, пологовий будинок

Хоч медицина сьогодні пішла куди далі, та основи, які заклали ще тоді науковці й досі лікарі використовують у повсякденній практиці.

ЗАкарпаття, меморіал, охорона здоров'я, пологовий будинок

Вже освячену меморіальну дошку передадуть до ужгородського пологового будинку, де щодня учні трьох видатних науковців допомагають  прийти у світ новим українцям.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар