Секрет ідеального маринаду: рецепт шашлику, який проситимуть ваші друзі

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

07Шашлик - ідеальна страва для вихідного дня в теплу пору року


Він стане вашою фірмовою стравою, на яку спеціально приїжджатимуть друзі і знайомі, варто лише знати секрети ідеального маринаду.

Насправді секретів декілька - і про всіх них по черзі.

--

Інгредієнти:

  • Свинина - 1 кг
  • Цибуля - 300 гр
  • Кефір - 400 мл
  • Вода сильногазована - 100 мл
  • Сіль, перець, спеції - до смаку
--

Перший секрет, від якого залежить успіх вашого шашлика, це м'ясо. Вибирайте ошийок - в міру жирне, не сухе м'ясо.

М'ясо для шашлика помийте і поріжте на шматки. Яким має бут ідеальний шматок м'яса? Таким, щоби поміщався у кулаку. Менші - швидко згорять, а занадто великі - не просмажаться в середині.

Другий секрет - не шкодуйте цибулі. Якщо вам здається, що 300 гр цибулі на кілограм м'яса забагато, то вам лише так здається. Цибулю почистьте і дрібно поріжте. Можна скористатися блендером і приготувати цибулеве пюре. Для м'яса важливий саме сік цибулі, а не кільця.

Перемішайте м'ясо з цибулевим пюре. Посоліть і поперчіть, додайте інші спеції за бажанням.

Третій секрет - кефір + газована вода. Залийте м'ясо кефіром та мінеральною водою. Помістіть у ємність з кришкою або затягніть зверху харчовою плівкою.

М'ясо має трохи постояти в маринаді - від години і більше. За цей час розпаліть вогонь.

Нанизуйте шматки м'яса на шампур і смажте на жару до утворення першої скоринки. Обертайте шампури частіше до рівномірного пропікання з обох сторін.

Подавайте зі свіжими овочами або овочами, спеченими на грилі, та зеленню. Смачного!

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар