Лісові культури заполонили розсадник на Рахівщині

Підводка: У хвойному полоні. Лісовий розсадник «Лопушанського лісництва» на Рахівщині – осердя порід ялини, модрини та ясену. Вирощують лісові культури тут, аби в подальшому заповнити прогалини лісових масивів. На підприємстві оселилася і єдина на Закарпатті «клонова» плантація.  Наші журналісти побували у лісовому розсаднику, тож про стійкі до хвороб лісові культури – пильнуйте у матеріалі


Ялина, ялиця, модрина, явір та ясен – основні породи у Лісовому розсаднику «Лопушанського лісництва». Тут вирощують посадковий матеріал для посадки лісу на зрубах. На території підприємства цьогоріч планують посадити 128 гектарів лісових культур і 137 гектарів природнього поновлення.

Рахівщина, лісова культура, розсадник, сюжет

Найбільше тут ялини, оскільки це найпоширеніша порода у лісництві. Головний лісничий каже, все починається із забору насіння, у січні-лютому, опісля його переробляють, далі – проводять посів та доглядають за ним.

Рахівщина, лісова культура, розсадник, сюжет

Майстер лісу каже – на рослини цьогоріч вплинула «весна із запізненням». Утім, на території розсаднику, активно ростуть лісові культури, зокрема, ясен, а от модрина – одна з найстійкіших до хвороб.Модрин на території розсаднику – одна сотина. Незабаром вона розпустить свій цвіт.

Рахівщина, лісова культура, розсадник, сюжет

Аби заповнити прогалини у лісовому масиві – її й висівають. Загалом, на підприємстві потужна лісонасінна база: 25 плюсових дерев, генетичний резерват (там збирають насіння), ба навіть, єдина на Закарпатті «клонова» плантація.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар