Місія здійсненна: як позбутися целюліту

Синдром апельсинової кірки або целюліт — це збільшення жирових клітин в обсязі, що призводить до атрофії м'язів, які розташовані під підшкірно-жировою клітковиною. Вони втрачають тонус, через що шкіра стає в'ялою


Целюліт не є захворюванням. І зустрічається у 90-95% жінок, починаючи з підліткового віку і закінчуючи менопаузою. Чому з'являється целюліт і чи можна з цим щось зробити, розповіла лікарка-косметологиня, дерматовенерологиня Ганна Кравчук.

Гормональний фон — домінування естрогену над прогестероном
Головними винуватцями появи целюліту вважаються естрогени. Клітини жирової тканини адипоцити чутливі до естрогену. При надмірному рівні цих гормонів в організмі жінки порушується обмін жирів, розширюються кровоносні і лімфатичні судини, порушується кровопостачання тканин. Це призводить до накопичення жиру в підшкірній клітковині, токсинів — в клітинах адипоцитах і набрякання тканин.

Жирова тканина є ендокринним органом. Надлишок жиру в організмі пов'язаний зі зниженою чутливістю до інсуліну і ризиком розвитку атеросклерозу.

Баланс гормонів потрібен не тільки для красивого тіла, а й для нормальної роботи репродуктивної системи жінки. Тому що при надлишку естрогенів, скорочується рівень прогестерону. Цей гормон готує матку до запліднення, впливає на ріст кісток і сон, має знеболювальну і релаксувальну дії.

Брак калію

Калій допомагає організму виводити з тканин зайву рідину. У разі нестачі калію збільшується рівень магнію, який затримує воду в підшкірно-жирової клітковини.

Добова норма калію для дорослої людини становить 4 700 мг. Наприклад, в середньому яблуці міститься 181 мг калію. У банані — 300 мг.

Щоб забезпечити організм добовою нормою калію, вводите в раціон продукти, багаті калієм. Це в'ялені помідори, квасоля, курага, авокадо, гарбуз, лосось, апельсини. Готуйте зелені смузі з різних видів зелені і мікрозелень. Скорочуйте вживання швидких вуглеводів.

Застій лімфи

Лімфатична система щохвилини виводить з організму продукти розпаду клітин (вуглекислий газ, зайва вода, солі, кислоти), паразитарні, бактеріальні токсини. Застій лімфи послаблює імунітет і сповільнює виведення зайвої рідини з організму.

Найкращий спосіб активувати лімфатичну систему — протягом 30-40 хвилин займатися спортом, поєднуючи присідання, віджимання, стрибки на скакалці. Також запускає лімфатичну систему масаж — пресотерапія, ендосфера-терапія, кавітація, LPG-масаж, біг, плавання, ходьба.

Фізична активність задіє м'язи, які "відкачують" з підшкірно-жирової клітковини рідину. Сидячий спосіб життя розслабляє м'язи, стимулює місцевий застій крові.

Вибірковий догляд

Наявність целюліту на жіночих стегнах — це норма. Прибрати його назавжди не вийде, така жіноча фізіологія. Але за бажання ви можете тонізувати атрофовані м'язи, налагодити роботу лімфатичної системи, і апельсинова кірка зникне. Або стане менш помітною.

Для цього необхідно:

  • виходжувати 10 тисяч кроків хоча б через день;
  • робити зарядку;
  • займатися йогою, бігом, плаванням 2-3 рази на тиждень;
  • є більше зелені, овочів, фруктів, ніж тістечок;
  • пити 2-3 літри води щодня;
  • робити сухий масаж, обгортання;
  • практикувати контрастний душ;
  • стежити за балансом гормонів і мікроелементів в організмі.

Не сприймайте целюліт як проблему, від якої потрібно позбутися перед поїздкою до моря. Спробуйте видозмінити образ життя на користь корисних звичок. Оскільки антицелюлітний масаж дає короткочасний ефект.

У разі сильно вираженого целюліту на 3-4 стадії в косметології застосовуються ліполітики, які прискорюють жировий обмін в підшкірно-жировій клітковини. Антицелюлітний масаж Vela Shape, ін'єкційна мезотерапія, щоб запустити процеси відновлення шкіри і згладити бугристість.

Любіть себе і своє тіло!

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар