Декламація віршів Шевченка на смартфон: Мукачівська ЗОШ №2 слідує трендам

Free ebooks Library zlibrary project

Шевченківська декада: У ЗОШ №2 ім. Т. Г. Шевченка активно проводять літературні заходи. Учні 9-тих класів навчального закладу виступили в ролі екскурсоводів для першачків. Зразкові шевченкіанці розповіли малечі про вражаючі деталі біографії видатної постаті української літератури. Діти декламували вірші та запам‘ятовували найцікавіші подробиці з життя відомого автора.

З 5-го класу діти активно знайомляться із біографією Тараса Шевченка. А дев’ятикласники вивчають творчість видатного письменника.

Кімната-музей – серце школи. Тут речі, просякнуті історією життя Кобзаря, зібрані спільними зусиллями батьків учнів та працівниками закладу.

Протягом шевченківської декади у школі щороку організовують низку культурних заходів. Зокрема, книжкові виставки у читальному залі бібліотеки закладу, конкурс стіннівок та ілюстрацій до творів поета «Шевченкові твори очима дітей», літературний квест, конкурс юних читців-декламаторів, мистецька імпреза «Розп‘ятий за Україну» та на цьому список не вгасає.

З 2012 року при Мукачівській ЗОШ 2 ім. Тараса Шевченка працює літературна студія «Джерельце». Талановита молодь школи, яка вже випробовує поетичне перо активно подає твори для публікації у шкільний альманах. Наразі видали вже 7 збірок.

Школа досить сучасна. Поетичні твори Тараса Шевченка діти декламують на камеру гаджетів, ці відео публікують на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар