АМКУ почали розслідування щодо подорожчання яєць, цукру і соняшникової олії

Зараз в АМКУ почали розслідування щодо подорожчання цукру


Антимонопольний комітет України досліджує причини підвищення роздрібних цін на окремі харчові продукти. Про це повідомила голова комітету Ольга Піщанська, передає пресслужба АМКУ.

“Зараз досліджуємо природу підвищення роздрібних цін на яйця, цукор і соняшникову олію. По цукру вже почали розслідування. Щодо інших продуктів з’ясовуємо, на якому ланці відбулося первинне подорожчання. Це може бути рівень виробника, постачальника або торгової мережі. Визначаємо, чи були у суб’єктів господарювання об’єктивні підстави так діяти та чи має це подорожчання ринковий грунт “, – повідомила Піщанська.

За словами голови комітету, поки рано говорити, чи є підстави для початку розслідування щодо яєць і масла. Перед прийняттям рішення про застосування засобів впливу комітет буде враховувати особливості кожного товарного ринку, з’ясує цінові амплітуди на міжнародних біржах тощо.

Нагадаємо, за даними Держстату, споживчі ціни в Україні в лютому 2021 року в порівнянні з січнем зросли на 1,0%. При цьому з початку 2021 року ціни зросли на 2,3%. У лютому 2021 року споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 7,5%.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар