Спалили наметове поселення ромів із Закарпаття: Європейський суд присудив штраф Україні

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

Суд присудив штраф у вигляді 2,7 тисячі євро. Про це повідомляє Mukachevo.net з посиланням на пресслужбу ЄСПЛ


За попередніми даними, такий вирок було винесено у справі за позовом ромки Ріти Пастрами, яка мешкала у наметовому поселенні ромів у Києві неподалік залізничної платформи «Лівий берег» по вулиці Березняківська у 2012 році.

Тоді, за її словами перед чемпіонатом з футболу "Євро 2012" у поселення прийшли невідомі люди та залякували їх, палили намети аби ті поїхали звідки прийшли. Близько сімдесяти мешканців ромського табору після нападу поїхали.

Ріта розповідала, що впізнала у нападниках правоохоронців, але поліція це офіційно зеперечила. Після цього вона звернулась до ЄСПЛ, вказуючи на порушення кількох статей, і тепер цей випадок був оцінений як порушення права на приватне життя

Суд призначив компенсацію державою Україна нематеріальної шкоди в розмірі 2700 євро.

Як повідомила адвокатка Центру стратегічних судових справ Української Гельсінської спілки Олена Сапожнікова, яка представляла інтереси жінки в суді, позивачка не зможе отримати компенсацію, оскільки померла влітку 2018 року. Компенсація буде солідарно розділена між трьома її малолітніми дітьми, що перебувають під опікою держави та приватних осіб.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар