«Свічка Надії»: творчість допомогла оговтатися після тяжкої хвороби

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

Надія Конепуд із селища Воловець врятувалася від недуги, через яку була прикута до ліжка півроку. Венеціанські різьблені свічки – ось що дало натхнення жити далі після важкого етапу у житті Надії. Вона оговталася після тяжкої операції та дарує радість людям, у вигляді оригінальних свічок, виготовлених власними руками.

Хотілося б донести до таких людей , як я , котрих настигла тяжка хвороба, що 90% перемоги залежить від нашого настрою і жаги до життя.

Фантазія та любов – саме цим керується майстриня. До кожної свічки ставиться наче до дитини. Парафінові витвори мистецтва у давнф часи виготовляли для аристократів. Навіть тепер, коли Надія створює цю красу, ділиться емоціями, каже, - таке враження, що  відчуває велич і значення венеціанських свічок в історії мистецтва.

 

На шляху до кінцевого результату — клопітка робота. Спочатку різнокольорова рідина розтоплюється у спеціальній ємності. Далі – свічку-заготовку занурюють у кольори, після цього обов’язково у воду та витирають зайву рідину серветкою. Цей процес триває близько 15-ти хвилин. Після того як заготовка увібрала кольори – свічку вішають на залізний гачок. Наступний етап – зробити надрізи по площині свічки та сформувати візерунок із надрізаних частинок. Коли свічка готова – її опускають у спеціальний нетоксичний лак, аби блищала та була приємна на дотик.

Аби вдалося створити гарну свічку необхідна певна температура (20-23 градуси тепла у кімнаті) і парафін (харчовий, високої очистки марки П2). Саме він нетоксичний і не кипить. В склад свічок входить 20% стеарину, завдяки ньому вони міцніші.

Дизайн, каже майстриня, зазвичай створює за власним смаком, втім іноді люди звертаються із певними побажаннями. Купують такі витвори парафінового мистецтва і замовники із-за кордону.

   

Перший ворог  — це відчай. Він знищує наші внутрішні сили і "паралізує" волю. Потрібно прикласти зусилля, щоб його перемогти.

Займається венеціанським мистецтвом майстриня вже 5 років. За цей час створила сотні свічок, а може й більше, сама жінка вже й не пам’ятає, не рахувала. Надію підтримує її чоловік отець Георгій. Він служить священиком в Українській Православній Церкві.

Надія запевняє, коли хвороба залишила її у ліжку на півроку, був час обміркувати все своє життя. Вона усвідомила: опускати руки — не варіант. Жінка почала діяти. Вчилася ходити з нуля, поборола страшенний біль, і мова не лише про фізичний. Втім, зараз вона щаслива, адже займається справою, яка їй до душі. З історії її життя стає зрозуміло: не важливо, що трапилося з тобо. у минулому. Головне, до чого ти прагнеш у цю хвилину аби створити своє щасливе майбутнє.

 

 

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар