Креативний директор Олімпійських ігор запропонував акторці plus-size зіграти «СвинОлімп»: його вже звільнили

Креативний директор Олімпійський ігор у Токіо Хіроші Сасакі пішов із посади після хвилі критики через його сексистські висловлювання. Він запропонував акторці та комедіантці Наомі Ватанабе надягнути свинячі вуха та зіграти роль «СвинОлімпу» (Olympig) на церемонії відкриття змагань


Про це пише BBC, повідомляє Громадське.

Такий коментар Сасакі зробив ще у 2020 році, однак лише зараз висловлення почали обговорювати у японських ЗМІ та соцмережах. Креативний директор Олімпійських ігор Сасакі відповідав за церемонію відкриття та закриття змагань. Минулого року він через груповий чат у месенджері запропонував залучити Ватанабе. Цю пропозицію одразу відхилили його колеги та сказали, що це недоречно.

Пізніше Сасакі вибачився та визнав, що його слова були «величезною образою» для Наомі Ватанабе. Сама акторка поки нічого не відповіла на це.

«У моїх ідеях та ремарках були дуже неприйнятні висловлювання. Щиро прошу вибачення перед нею та людьми, які відчули дискомфорт через це», ㅡ йдеться у заяві Хіроші Сасакі, яку оприлюднив Оргкомітет Олімпійських ігор.

Наомі Ватанабе ㅡ одна з найвідомих комедіанток та акторок Японії. Вона відома своєю підтримкою руху бодіпозитиву та навіть очолила японський рух pochakawaii, що в перекладі означає «пухкенький та милий».

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар