Останніми рокамии у тренді – правильне харчування. Це не лише корисно для здоров'я, але і смачно
Три варіанти збалансованого обіду назвала абсолютна чемпіонка світу з фітнесу Оксана Оробець.
Які є принципи щодо складання обіду: мають бути білки, мають бути вуглеводи, мають бути жири, мають бути овочі. За цими принципами і приведу 3 приклади обіду,
– зазначила Оробець.
Обід №1
1. Крем-суп з брокколі.
250 грамів брокколі кидаємо у киплячу воду на 5-7 хвилин. Готову брокколі збиваємо у блендері, додавши 50 мілілітрів води, 100 мілілітрів вершків 10%, сіль, перець і 1 столову ложку оливкової олії.
2.Теплий салат з телятини з брускетами з темного хліба.
Беремо 200 грамів mix-салатів, додаємо 50 грамів помідорів "Черрі", 150 грамів вареної телятини, 1 чайну дожку оливкової олії. Все перемішуємо.
Обід №2
1. Паста з курячим філе і пармезаном.
Відварюємо 150 грамів цільнозернової пасти, заправляємо її вершковим маслом (10 грамів), додаємо скибочки запеченого курячого філе (100 грамів). Перед подачею натираємо зверху 15 грамів пармезану.
2. Сирний десерт з ягодами.
150 грамів сиру (2,5%) і 50 грамів свіжих ягід збиваємо у блендері – смачний і корисний десерт готовий.
Обід №3
1. Овочі-гриль зі стейком з індички.
На грилі або у духовці готуємо овочі: по 100 грамів червоного болгарського перцю, грибів і кабачків і 50 грамів моркви. На розігрітій сковороді – готуємо філе. Додаємо спеції за смаком.
2. Зелений салат з хлібцями.
Зелені овочі нарізаємо, змішуємо і заправляємо оливковою олією. Порція повинна вийти не менше, ніж 200 грамів. До салату беремо улюблені хлібці (50 грамів).