Як виглядає темна сторона Венери. Світлина від NASA

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Космічний зонд Parker Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) сфотографував темну сторону планети Венера


Як повідомляє NASA, світлину зробили телескопом WISPR ще 11 липня минулого року на відстані 12 380 км від самої планети.

Попри те, що семирічна місія космічного зонда зосереджена на дослідженні Сонця, він пролітає повз Венеру в цілому сім разів на рік. В агентстві зазначили, що гравітація Венери дозволяє Parker Solar Probe підлітати ближче і ближче до Сонця і вивчати динаміку сонячного вітру поблизу його джерела.

На світлині зображена частина планети Венера в оточенні зірок. Темною плямою в центрі знімка є Земля Афродіти, найбільша з трьох великих височин планети. Вона темніша внаслідок різниці температури: в регіоні плями температура на 30 градусів Цельсія нижча у порівнянні з областю, що її оточує.

Коли космічний апарат пролітав повз Венеру в липні 2020 року, зонд також виявив яскраве обрамлення навколо планети, яке, ймовірно, було сяйвом. Яскраві смуги, як на знімку, зазвичай спричинені комбінацією заряджених частинок - так званих космічних променів сонячного світла, яке відбивається від частинок космічного пилу та самого космічного апарату. Кількість смуг варіюється вздовж орбіти або коли космічний корабель рухається з різною швидкістю.

Зазначається, що космічний зонд Parker 20 лютого знову пролетів повз Венеру. Дослідники очікують отримати й обробити нові дані вже у квітні цього року.

Parker Solar Probe є частиною програми NASA "Життя із зіркою", метою якої є вивчення аспектів взаємодії системи Сонце-Земля.

Що відомо

  • NASA розглядає можливість відправити кілька місій на Венеру. Раніше вчені виявили на цій планеті газ, який доволі рідко, але виробляється у кишково-шлунковому тракті тварин та на болотах.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар