“Кордон не місце для корупції”: за тиждень прикордонникам пропонували 18 разів хабар

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Упродовж цього тижня, іноземці та українці пропонували прикордонникам 18 разів хабарі, аби безперешкодно перетнути державний кордон України


Хабародавці намагалися дати кошти на загальну суму 2 800 грн, 200 доларів США, 200 чеських крон, 50 злотих та 20 євро за пропуск через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19. А також за безперешкодний пропуск через державний кордон тих громадян, у яких були заборони виїзду за кордон, повідомляє

Неправомірні вигоди пропонували військовослужбовцям Львівського та Луцького прикордонних загонів у міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Рава - Руська» «Шегині», «Краківець» та «Ягодин».

Військовослужбовці від хабарів відмовились, натомість - проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Прикордонники вкотре звертаються до усіх громадян – не порушуйте чинного законодавства України та не намагайтеся втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень! Кордон не місце для корупції!

Лише за не повних два місяці 2021 року прикордонникам Львівського загону пропонували у 148 випадках неправомірну вигоду – хабарі, на загальну суму 32 200 грн, 600 євро, 1300 злотих, 3200 чеських крон та 65 доларів США.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар