Працівники підтверджуватимуть стаж для пенсії по-новому

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

ПФУ змінив порядок, за яким підтверджують стаж для пенсії. Щоб підтвердити роботу на підприємствах, розташованих на тимчасово окупованій території, ПФУ запросить свідків та складе акти опитування


З 26 січня 2021 року зазнав змін Порядок підтвердження періодів роботи, що зараховують до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, затверджений постановою Правління ПФУ від 10.11.2006 № 18-1 (далі — Порядок № 18-1).

Порядок № 18-1 визначає, як підтвердити періоди роботи, що зараховують до стажу:

  • -

Дію Порядку № 18-1 поширили на осіб, які працювали:

  • на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України;
  • на роботах, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах;
  • на посадах, що дають право на пенсію за вислугу років;
  • у період до 01 січня 2004 року на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території, та якщо в трудовій книжці є записи з виправленням або недостовірні чи неточні записи про періоди роботи.

Підтверджувати періоди роботи, що зараховують до стажу для пенсії на пільгових умовах або за вислугу років та періодів роботи на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території, будуть спеціальні комісії, створені при головних управліннях ПФУ.

Із заявою про підтвердження стажу роботи заявник може звернутись до будь-якого територіального органу ПФУ.  Такі зміни внесені постановою Правління ПФУ від 12.11.2020 № 21-1.

У новій редакції також виклали форму Рішення про результати розгляду заяви про підтвердження стажу роботи та Заяву про підтвердження стажу роботи. Додали — Акт опитування свідка.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар