Рада підтримала законопроєкт щодо підвищення до 150 євро безмитного ліміту для міжнародних посилок

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Торік українці отримали 60 мільйонів відправлень з-за кордону


Ціни на міжнародні посилки по-новому. Тепер сплачувати мито доведеться всім, чия посилка коштує більше ніж 150 євро, пише ТСН.

Зазначається, що для цього плануються створити спеціальні реєстри та запровадити декларування товарів. Такий проєкт закону ухвалила Верховна Рада 27 січня в першому читанні.

Зараз, до того, як закон набуде чинності, якщо замовлення перевищує лімітні 100 євро, то доведеться платити податки, а також проходити різні бюрократичні процедури. Таке зменшення безмитного ліміту до сотні євро призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень до України, а також зменшення доходів поштових перевізників і створення сірих схем ввезення товарів через кордон.

Нагадаємо, до 1 липня 2019 року усі товари, які ми замовляли вартістю до 150 євро, можна було забирати без оформлення документів і податків. Але в Раді знизили вартість ліміту посилки до 100 євро. Відтоді на всі посилки, які приїжджають з-за кордону та переходять межу в сотню євро, діє податок — це 20% ПДВ та ще 10% — мито. Проте зараз депутати хочуть повернути попередній ліміт — 150 євро, вони вже зробили перший крок до цього.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар