168 тисяч ДТП та понад 3 тисячі обірваних життів: Патрульна поліція опублікувала шокуючу статистику аварій

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

Щороку в Україні тисячі людей помирають унаслідок ДТП, а десятки тисяч — зазнають травм, які мають тривалий вплив на їхнє здоров’я


За даними Патрульної поліції, у 2020 році в Україні сталося 168 107 ДТП, у результаті яких загинула 3 541 людина і 31 974 травмувалися. 1 776 людей загинуло внаслідок перевищення безпечної швидкості, 103 — унаслідок кермування в нетверезому стані. 3 574 ДТП були скоєні за участю дітей (168 дітей віком до 18 років загинуло, і 3 957 — травмовано), з них 423 — скоєні з вини дітей.

Найчастіші причини ДТП — це порушення правил маневрування (69 252), перевищення безпечної швидкості (38 768), недотримання дистанції (28 259), порушення правил проїзду перехресть (11 390), керування транспортним засобом у стані сп’яніння (4 522).

Більшість цих травм і смертей можна було уникнути, для цього кожному учаснику дорожнього руху варто бути відповідальнішими.

Для безпеки дорожнього руху:

  • контролюйте швидкість, це зменшує ризик ДТП;
  • не сідайте за кермо напідпитку — це в рази підвищує ризик аварії та часто — із тяжкими наслідками;
  • не відволікайтеся на гаджети за кермом — реакція водія знижується на 50 % під час використання телефона;
  • не нехтуйте пасками безпеки — пристібатися треба пасажирам як на передньому, так і на задньому сидіннях;
  • для перевезення дітей у автомобілях використовуйте автокрісла — це значно зменшує ризик травм у дітей;
  • пішоходи, велосипедисти та мотоциклісти мають так само виконувати ПДР, адже вони є найбільш незахищеними учасниками дорожнього руху й саме вони складають майже половину загиблих на дорогах;
  • вчіться надавати першу медичну допомогу та майте в авто сучасну аптечку, адже доступ до своєчасної та ефективної екстреної медичної допомоги в разі ДТП рятує життя і зменшує ризик важких наслідків від отриманих травм;
  • перевіряйте технічний стан транспортних засобів та дорожньої інфраструктури — належний стан запобігає аваріям та зменшує ймовірність важких травм.

"Центр громадського здоров’я МОЗ України закликає водіїв та пішоходів бути обережнішими, берегти своє життя й не наражати на небезпеку інших.

Безпека на дорогах — це відповідальність кожного з нас."

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар