Історія успіху: як 18-річний ужгородець став чемпіоном з боксу у Чехії

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Артем Гафіяк, якому зараз 18-ть, вперше прийшов на тренування 4 роки тому. Родина сьогоднішнього чемпіона Чехії з боксу Артема Гафіюка переїхала з Закарпаття, коли йому було всього 6 років. В Чехії він пішов у перший клас та вперше потрапив на тренування з боксу. За 4 роки тренувань хлопцеві вдалось здобути один з найвищих титулів - чемпіон Чехії


— Я знав, що добре підготовлений для того щоб забрати золото! За це дуже дякую моєму тренеру Мichalu Soukupovi, який зробив все для того щоб я міг тренуватися і під час карантину. У мене було таке відчуття, що у фіналі ми зустрінемось з моїм товаришем по команді Віталіком Бойком, хоча я цього зовсім не хотів.

Окрім цього титулу, хлопець має чимало інших перемог: чемпіон Чехії з боксу серед юніорів, золота медаль на міжнародному турнірі Julia Tormy, золото на міжнародному турнірі "Олімпійська надія" та інші.

Закарпаття, Ужгород, чемпіон, Чехія, перемога, лопець, боксер

Артем каже, щоб перемогти, хорошої підготовки замало. Тут важливий і психологічний аспект.

— Це найважливіше. Якщо ви неправильно налаштовані і не зосереджуєтесь на своїй меті, ви ніколи не виграєте бій, навіть якщо ви прекрасно підготовані фізично.

Зараз Артему доводиться поєднувати щоденні тренування та відновлення після виснажливих поєдинків з навчанням.

— Тренінги у мене щодня. Я все ще студент і школа забирає у мене багато часу, тому я зазвичай роблю одне тренування на день. Коли готуємось до більших турнірів, таких як чемпіонат Чехії то я тренуюся двічі на день. Вранці перед школою та вдень після школи. Після змагань, зазвичай, беру декілька днів вихідних і проводжу час із родиною та друзями. Потім я повертаюсь в зал і готуюся до наступних поєдинків.

Закарпаття, Ужгород, чемпіон, Чехія, перемога, лопець, боксер

Школа в якій навчається Артем з економічним спрямуванням. Каже, якби зрозумів раніше, що хоче пов'язати своє життя з боксом, вступав би до спортивного навчального закладу. В планах на майбутнє у Артема отримати медаль з Олімпіади та перейти на професійний ринг і з гордістю представляти Україну та Чехію.

— Хоча я вже громадянин Чехії, але в моїх жилах тече українська кров. Свою батьківщину я ніколи не забуду. У мене в Україні залишилось багато друзів та знайомих. За можливості, ми з родиною їздимо до них два рази на рік.

Матеріал Mukachevo.net

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар